Pochutnej si

Zdravé a chutné recepty pro děti od našich odborníků.

Masové koule "chobotničky"

Ingredience

Masové koule:

  • Hovězí maso zadní 160 g
  • Cuketa 80 g
  • Oregano

Bramborová kaše:

  • Brambory 600 g
  • Mléko plnotučné 120 ml
  • Máslo 16 g

Na ozdobu: 

  • Hrášek (čerstvý nebo mražený)
  • Cottage nebo mozzarella
  • Paprika
  • Olivy (lze nahradit paprikou)
  • Pažitka (lze nahradit okurkou)

Postup

Maso nameleme a přidáme najemno nastrouhanou cuketu a oregano. Prohněteme a vytvarujeme kuličky, které dáme na plech na pečicí papír. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.

Brambory uvaříme doměkka, vyšleháme s teplým mlékem a zjemníme trochou másla. 

Oči chobotniček uděláme ze zrníček Cottage nebo kousků mozzarelly a černých oliv (lze nahradit například kousky papriky). 

Chapadla připravíme z hrášku, který předem uvaříme doměkka (menším dětem hrášek rozmáčkneme). Dozdobíme vykrájenými rybičkami z paprik.

Nutriční hodnoty na 1 porci:

940 kJ, 26 g sacharidů, 13 g bílkovin, 7 g tuků, 2,5 g vlákniny, 3 g cukrů, 3,8 g nasycených mastných kyselin

Pozn.: Velikost porce a konzistenci upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.